ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
"Μην μελετάς απλά την Ιστορία. Ζήσε την!"
Γραμμή Χίντεμπουργκ
24.01.13
Μερικές εικόνες από την κατασκευή των χαρακωμάτων της "Γραμμής Χίντεμπουργκ" (1/72) στο υπόγειο της Αριστοτέλους 79 στην Σταυρούπολη.

Οι δημιουργοί Γκαγκάνης Δημήτρης και Δαλαμπίρας Νίκος, παρουσιάζουν με υπερηφάνεια το έργο τους, το οποίο κατά την εμπεριστατωμένη άποψη του γράφοντος "ρίχνει στ' αυτιά" ανάλογα τερραίν που έχουν κατά καιρούς παρουσιασθεί σε εκθέσεις του εξωτερικού.
Μιά εικόνα ίσον 1000 λέξεις, λένε οι Κινέζοι - δεκαπέντε εικόνες πόσες ;Ανάμεσα στις εικόνες, βλέπουμε και την ακριβέστατες ιστορικά αναπαραστάσεις : 
1. της αντεπιθέσεως των Γερμανών με PzII και PzIV για ανακατάληψη των χαρακωμάτων από τους Ρώσους και
2. της μεγάλης επιθέσεως στο Βερντέν τον Φεβρουάριο του 1916, όπου ο σατανικός Κάϊζερ προσέλαβε τους Space Marines για να καταρρακώσει το ηθικό των στρατευμάτων της Αντάντ ....
Διαβάστε περισσότερα...
 
9η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής
18.01.13
Στις 22-25 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτιούτο Θεσσαλονίκης η 9η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής, σε συνδυασμό με την 11η Έκθεση Comics.
Η έκθεση είχε τεράστια επιτυχία, καθώς καταγράφηκαν περίπου 1000 επισκέπτες οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν τόσο από τις εξαιρετικές δουλειές των καλλιτεχνών comics, όσο και από τις εντυπωσιακές παρουσιάσεις 2 ιστορικών μαχών (Αώος ποταμός, 279 π.Χ., Δυρράχιο 1081 μ.Χ.).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Νέο Στέκι του ΕΣΦΙΠΣ
30.10.08
Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008 έγινα τα εγκαίνια του νέου εντευκτηρίου του Ελληνικού Συλλόγου Φϊλων Ιστορίας και Παιγνιδιών Στρατηγικής. Μαζευτήκαμε εκεί στην Αριστοτέλους στην Σταυρούπολη, όλοι οι της "Παλαιάς Φρουράς" και οι νέοι φίλοι, από Θεσσαλονίκη και Κοζάνη αλλά και από την νότια Ελλάδα, για να θυμηθούμε τα παλιά και να οργανωθούμε για το μέλλον. Όλοι εκφράσαμε την ευχή αυτή να είναι η τελευταία μετακόμιση του συλλόγου μας για το υπόλοιπο της υπάρξεώς του.Και μιά που βρεθήκαμε είπαμε να τσιμπήσουμε και κατι τις ... Μετά το "πάρτυ" εγκαινιάσαμε το στέκι με μία παρτίδα "Successors".

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του Γρηγόρη Μεράκου, εξέχοντος και παλαιού Wargamer από την Αθήνα, φίλου πολλών από τα μέλη του ΕΣΦΙΠΣ, ο οποίος - αν και ασθενής - συμμετείχε στην μικρή γιορτή μας. Ο Γρηγόρης έχει μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι την μεγαλύτερη συλλογή μεταλικών wargame φιγούρων στην Ελλάδα και πιθανότατα και την πιό όμορφη (αυτό αποτελεί και προσωπική άποψη του γράφοντος), την οποία μάλιστα έχει καλλιτεχνήσει ο ίδιος.

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 12 από 12

Σαν σήμερα..

1906 : O Aνθυπολοχαγός Σαράντος Αγαπηνός (Τέλλος Άγρας) επικεφαλής του ανταρτικού του σώματος που δρούσε στην λίμνη των Γιαννιτσών, επιτίθεται εναντίον της κεντρικής βουλγαρικής Καλύβας στην περιοχή του Ζερβοχωρίου. Παρά τον αιφνιδιασμό και τις σοβαρές απώλειες που προκάλεσαν στους κομιτατζήδες η Καλύβα δεν κατελήφθη, ενώ τραυματίσθηκαν ο Αγαπηνός, ο υπαρχηγός του και τέσσερις άλλοι άνδρες του.


1919 : (27/11/1919) Yπογράφεται η Συνθήκη του Νεϊγύ μεταξύ της Αντάντ και της Βουλγαρίας με την οποία καθορίζονται τα σύνορα της Βουλγαρίας (υπέρ της Ελλάδος στην περιοχή του Παρανεστίου Δράμας) και ταυτόχρονα παραιτείται από τις διεκδικήσεις της στην Μεσημβρινή Θράκη.


Εμφάνιση όλων

Επισκέπτες


Eπισκέπτες από τις 1/9/2008: 24966