ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
"Μην μελετάς απλά την Ιστορία. Ζήσε την!"
Που θα μας βρείτε


Νέο Εντευκτήριο - Στέκι :
Ο Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. έχει μετακομίσει από τις 11 Οκτωβρίου (δες κατηγορία : "Τα Νέα μας") στο νέο του εντευκτήριο στην Σταυρούπολη (Αριστοτέλους 79) τον οποίο έχει διαμορφώσει κατάλληλα. Μπορείτε να έρθετε :

1. Με ΙΧ αυτοκίνητο από τον Εσωτερικό Περιφερειακό, στρίβοντας στο δεύτερο φανάρι μετά τον ανισόπεδο κόμβο της Λαγκαδά αριστερά στην οδό Μακρυγιάννη. Στην συνέχεια , στρίβουμε δεξιά στην οδο Αντιγόνου (τρίτος δρόμος μετά το πρατήριο καυσίμων που συναντούμε στα δεξιά μας) και βγαίνουμε στον δρόμο με την νησίδα, δίπλα στα σχολεία και το γήπεδο (στα δεξιά μας - δες χάρτη). Ο τρίτος δρόμος αριστερά είναι η Αριστοτέλους και το νούμερο 79 είναι στην τέταρτη οικοδομή δεξιά με ξεχωριστή είσοδο.

2. Με λεωφορείο του ΟΑΣΘ γραμμή 34 (στάση Μαυρομιχάλη) ή 32 (στάση Ιθάκης 1 ή Ιθάκης 2). Και οι δύο έχουν αφετηρία στην Οδό Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Η επιστροφή γίνεται με το 34 από την οδό Μακρυγιάννη. Περισσότερες λεπτομέρεις για τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων θα βρείτε στο site του ΟΑΣΘ (www.oasth.gr)
 

Πρίν επιχειρήσετε να έρθετε καλό είναι να επικοινωνήστε με κάποιο από τα μέλη διότι ακόμη δεν έχουμε ημέρες και ώρες εντευκτηρίου ! Με τον σύλλογο μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω του site (Επικοινωνία) και μέσω των μελών Σωτήρη Χριστοδούλου (τηλ. 6944 517775 / e-mail : Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ) και Χριστόφορου Ζαχαριάδη στην Κοζάνη (τηλ. 6976 051667 / e-mail : Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε )
 

 

Σαν σήμερα..

1821 : Δυνάμεις του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου και στρατού υπό τον Καρά Αλή και Ισμαήλ Μπέη Γιβραλτάρ αντιστοίχως καταλαμβάνουν το Γαλαξείδι και το πυρπολούν σε αντίποινα για την ήττα τους στην Σάμο και την Καλαμάτα.


1821 : Μετά τρίμηνη πολιορκία οι Ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη καταλαμβάνουν την Τρίπολη, γεγονός πολύ σημαντικό για τις μετέπειτα κατά ξηρα επιχειρήσεις του Αγώνα. Ο Κολοκοτρώνης - σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οπλαρχηγούς - είχε κατανοήσει πως η κατάληψη της Τριπολιτσάς θα ήταν πρωταρχικής σημασίας για την επανάσταση, αφού θα επέτρεπε στις ελληνικές δυνάμεις να ελέγχουν τον Μοριά και να καταλάβουν ευκολότερα τις υπόλοιπες περιοχές του. Είχαν προηγηθεί οι σημαντικές επιτυχίες των Ελλήνων στο Βαλτέτσι (12-13 Μαϊου) και τα Δολιανά (18 Μαϊου). Επακολούθησε ανηλεής σφαγή των Τούρκων, στρατιωτών και αμάχων, από τους διψασμένους για εκδίκηση Έλληνες παρά τις προσπάθειες αρκετών οπλαρχηγών να διασώσουν τους αιχμαλώτους, και η Τριπολιτσά παραδόθηκε στις φλόγες.


Εμφάνιση όλων

Επισκέπτες


Eπισκέπτες από τις 1/9/2008: 22103