ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
"Μην μελετάς απλά την Ιστορία. Ζήσε την!"
Που θα μας βρείτε


Νέο Εντευκτήριο - Στέκι :
Ο Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. έχει μετακομίσει από τις 11 Οκτωβρίου (δες κατηγορία : "Τα Νέα μας") στο νέο του εντευκτήριο στην Σταυρούπολη (Αριστοτέλους 79) τον οποίο έχει διαμορφώσει κατάλληλα. Μπορείτε να έρθετε :

1. Με ΙΧ αυτοκίνητο από τον Εσωτερικό Περιφερειακό, στρίβοντας στο δεύτερο φανάρι μετά τον ανισόπεδο κόμβο της Λαγκαδά αριστερά στην οδό Μακρυγιάννη. Στην συνέχεια , στρίβουμε δεξιά στην οδο Αντιγόνου (τρίτος δρόμος μετά το πρατήριο καυσίμων που συναντούμε στα δεξιά μας) και βγαίνουμε στον δρόμο με την νησίδα, δίπλα στα σχολεία και το γήπεδο (στα δεξιά μας - δες χάρτη). Ο τρίτος δρόμος αριστερά είναι η Αριστοτέλους και το νούμερο 79 είναι στην τέταρτη οικοδομή δεξιά με ξεχωριστή είσοδο.

2. Με λεωφορείο του ΟΑΣΘ γραμμή 34 (στάση Μαυρομιχάλη) ή 32 (στάση Ιθάκης 1 ή Ιθάκης 2). Και οι δύο έχουν αφετηρία στην Οδό Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Η επιστροφή γίνεται με το 34 από την οδό Μακρυγιάννη. Περισσότερες λεπτομέρεις για τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων θα βρείτε στο site του ΟΑΣΘ (www.oasth.gr)
 

Πρίν επιχειρήσετε να έρθετε καλό είναι να επικοινωνήστε με κάποιο από τα μέλη διότι ακόμη δεν έχουμε ημέρες και ώρες εντευκτηρίου ! Με τον σύλλογο μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω του site (Επικοινωνία) και μέσω των μελών Σωτήρη Χριστοδούλου (τηλ. 6944 517775 / e-mail : Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ) και Χριστόφορου Ζαχαριάδη στην Κοζάνη (τηλ. 6976 051667 / e-mail : Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε )
 

 

Σαν σήμερα..

1904 : Με τον αποκλεισμό του Πόρτ Άρθουρ στην Μαντζουρία από την Τρίτη Στρατιά του στρατηγού Νόγκι αρχίζει ουσιαστικά η πολιορκία του στρατηγικού αυτού λιμένος, επίκεντρου του Ρωσσο-Ιαπωνικού πολέμου του 1904, πολιορκία η οποία έληξε στις 2 Ιανουαρίου 1905 με την παράδοσή του στους Ιάπωνες και τους στοίχισε 58.000 νεκρούς και τραυματίες και συνολικά με τα θύματα των επιδημιών 91.000 άνδρες. 22.500 μάχιμοι Ρώσσοι παραδόθηκαν μαζί με άλλους 15.000 τραυματίες και ασθενείς από την αρχική φρουρά των 50.000 στρατιωτών και ναυτών.


1913 : Το αντιτορπιλικό "Δόξα" και τα ανιχνευτικά "Πάνθηρ" και "Ιέραξ" εισπλέουν στο λιμάνι της Καβάλας και άγημα από το "Δόξα" αποβιβάζεται και απελευθερώνει την πόλη υπό τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις των κατοίκων.


Εμφάνιση όλων

Επισκέπτες


Eπισκέπτες από τις 1/9/2008: 21598