ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
"Μην μελετάς απλά την Ιστορία. Ζήσε την!"
Που θα μας βρείτε


Νέο Εντευκτήριο - Στέκι :
Ο Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. έχει μετακομίσει από τις 11 Οκτωβρίου (δες κατηγορία : "Τα Νέα μας") στο νέο του εντευκτήριο στην Σταυρούπολη (Αριστοτέλους 79) τον οποίο έχει διαμορφώσει κατάλληλα. Μπορείτε να έρθετε :

1. Με ΙΧ αυτοκίνητο από τον Εσωτερικό Περιφερειακό, στρίβοντας στο δεύτερο φανάρι μετά τον ανισόπεδο κόμβο της Λαγκαδά αριστερά στην οδό Μακρυγιάννη. Στην συνέχεια , στρίβουμε δεξιά στην οδο Αντιγόνου (τρίτος δρόμος μετά το πρατήριο καυσίμων που συναντούμε στα δεξιά μας) και βγαίνουμε στον δρόμο με την νησίδα, δίπλα στα σχολεία και το γήπεδο (στα δεξιά μας - δες χάρτη). Ο τρίτος δρόμος αριστερά είναι η Αριστοτέλους και το νούμερο 79 είναι στην τέταρτη οικοδομή δεξιά με ξεχωριστή είσοδο.

2. Με λεωφορείο του ΟΑΣΘ γραμμή 34 (στάση Μαυρομιχάλη) ή 32 (στάση Ιθάκης 1 ή Ιθάκης 2). Και οι δύο έχουν αφετηρία στην Οδό Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Η επιστροφή γίνεται με το 34 από την οδό Μακρυγιάννη. Περισσότερες λεπτομέρεις για τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων θα βρείτε στο site του ΟΑΣΘ (www.oasth.gr)
 

Πρίν επιχειρήσετε να έρθετε καλό είναι να επικοινωνήστε με κάποιο από τα μέλη διότι ακόμη δεν έχουμε ημέρες και ώρες εντευκτηρίου ! Με τον σύλλογο μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω του site (Επικοινωνία) και μέσω των μελών Σωτήρη Χριστοδούλου (τηλ. 6944 517775 / e-mail : Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ) και Χριστόφορου Ζαχαριάδη στην Κοζάνη (τηλ. 6976 051667 / e-mail : Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε )
 

 

Σαν σήμερα..

1803 : O Iερομόναχος Σαμουήλ και πέντε άλλοι Σουλιώτες αρνούμενοι να εγκαταλείψουν το Κούγκι μετά την παράδοσή του και την αποχώρηση των Σουλιωτών υπερασπιστών του υπό τον Φώτο Τζαβέλλα, βάζουν φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάζονται παρασσύροντας στον θάνατο και πολλούς από τους Τούρκους που πολιορκούσαν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής όπου ήταν κλεισμένος.


1943 : Μετά την καταστροφή των Καλαβρύτων τα Γερμανικά τμήματα επανέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου την οποία και πυρπολούν αφού πρώτα την λεηλάτησαν.


Εμφάνιση όλων

Επισκέπτες


Eπισκέπτες από τις 1/9/2008: 22493