ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
"Μην μελετάς απλά την Ιστορία. Ζήσε την!"
Σελίδες με ιστορικά θέματα

 

www.battlefield.ru 
Ρωσική ιστοσελίδα με θέμα τον "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο", με πολλές πληροφορίες για τεχνικά στοιχεία σχεδόν όλων των οχημάτων και όπλων του - τότε - Σοβιετικού Στρατού. Επίσης χάρτες και περιγραφές μαχών, συνεντεύξεις από παλαιούς πολεμιστές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Δυστυχώς ένα μέρος του site είναι μόνο στά Ρωσικά.

www.o5m6.de 
Iστοσελίδα με τίτλο "Engines of the Red Army in WW2", που παρουσιάζει τόσο ιστορικό όσο και μοντελιστικό ενδιαφέρον. Παρουσιάζονται όλα τα οχήματα - από τις μοτοσυκλέττες Harley Davidson μέχρι τα βαρέα άρματα IS3 - που χρησιμοποιήθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό στον Β' ΠΠ. Πάνω από 1.000 (!!) καταπληκτικά προφίλ οχημάτων, αλλά και πολλές άλλες ιστορικές πληροφορίες.

www.ww2greece.wargaming.info 
Iστοσελίδα από τους John Moher και Δημήτρη Χριστοδούλου. Το θέμα του είναι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξετάζονται η οργάνωση και των τριών Κλάδων και παρέχονται ιστορικά στοιχεία για τον πόλεμο στην Β. Ήπειρο,  Γιουγκοσλαυία και Κρήτη. Επίσης δίνονται πληροφορίες για τις στολές της εποχής. Το site φιλοδοξεί στο μέλλον να καλύψει και την περίοδο της αντίστασης κατά του κατακτητή αλλά και αυτή του εμφυλίου πολέμου.

www.tarrif.net 
Θα μπορούσε να θεωρηθεί η απόλυτη βάση δεδομένων για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ότι όχημα και οπλομηχάνημα χρησιμοποιήθηκε από οποιοδήποτε κράτος, θα το βρήτε εδώ. Και όχι μόνο προφίλ ή/και σχέδιο αλλά και τεχνικά στοιχεία με απίστευτες λεπτομέρειες (πχ τι μεγεύθυνση είχε το σκοπευτικό του Sdkfz 231 8rad, πόσες ταχύτητες είχε το κιβώτιο του Type95 Ha-Go και τι διατρητική ικανότητα είχε το Breda35 στα 500m.)

www.winterwar.com 
Σελίδα με θέμα τον Talvisota δηλαδή τον Ρωσοφινλανδικό πόλεμο του 1939 ή  "Χειμερινό Πόλεμο". Άφθονες ιστορικές πληροφορίες για την ιστορία, τις τακτικές, τα όπλα και την διάταξη των αντιμαχόμενων δυνάμεων. Μερικά τμήματα υπό κατασκευή (5/2008).

 

 

Σαν σήμερα..

1821 : Δυνάμεις του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου και στρατού υπό τον Καρά Αλή και Ισμαήλ Μπέη Γιβραλτάρ αντιστοίχως καταλαμβάνουν το Γαλαξείδι και το πυρπολούν σε αντίποινα για την ήττα τους στην Σάμο και την Καλαμάτα.


1821 : Μετά τρίμηνη πολιορκία οι Ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη καταλαμβάνουν την Τρίπολη, γεγονός πολύ σημαντικό για τις μετέπειτα κατά ξηρα επιχειρήσεις του Αγώνα. Ο Κολοκοτρώνης - σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οπλαρχηγούς - είχε κατανοήσει πως η κατάληψη της Τριπολιτσάς θα ήταν πρωταρχικής σημασίας για την επανάσταση, αφού θα επέτρεπε στις ελληνικές δυνάμεις να ελέγχουν τον Μοριά και να καταλάβουν ευκολότερα τις υπόλοιπες περιοχές του. Είχαν προηγηθεί οι σημαντικές επιτυχίες των Ελλήνων στο Βαλτέτσι (12-13 Μαϊου) και τα Δολιανά (18 Μαϊου). Επακολούθησε ανηλεής σφαγή των Τούρκων, στρατιωτών και αμάχων, από τους διψασμένους για εκδίκηση Έλληνες παρά τις προσπάθειες αρκετών οπλαρχηγών να διασώσουν τους αιχμαλώτους, και η Τριπολιτσά παραδόθηκε στις φλόγες.


Εμφάνιση όλων

Επισκέπτες


Eπισκέπτες από τις 1/9/2008: 22103