ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
"Μην μελετάς απλά την Ιστορία. Ζήσε την!"
Σελίδες με ιστορικά θέματα

 

www.battlefield.ru 
Ρωσική ιστοσελίδα με θέμα τον "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο", με πολλές πληροφορίες για τεχνικά στοιχεία σχεδόν όλων των οχημάτων και όπλων του - τότε - Σοβιετικού Στρατού. Επίσης χάρτες και περιγραφές μαχών, συνεντεύξεις από παλαιούς πολεμιστές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Δυστυχώς ένα μέρος του site είναι μόνο στά Ρωσικά.

www.o5m6.de 
Iστοσελίδα με τίτλο "Engines of the Red Army in WW2", που παρουσιάζει τόσο ιστορικό όσο και μοντελιστικό ενδιαφέρον. Παρουσιάζονται όλα τα οχήματα - από τις μοτοσυκλέττες Harley Davidson μέχρι τα βαρέα άρματα IS3 - που χρησιμοποιήθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό στον Β' ΠΠ. Πάνω από 1.000 (!!) καταπληκτικά προφίλ οχημάτων, αλλά και πολλές άλλες ιστορικές πληροφορίες.

www.ww2greece.wargaming.info 
Iστοσελίδα από τους John Moher και Δημήτρη Χριστοδούλου. Το θέμα του είναι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξετάζονται η οργάνωση και των τριών Κλάδων και παρέχονται ιστορικά στοιχεία για τον πόλεμο στην Β. Ήπειρο,  Γιουγκοσλαυία και Κρήτη. Επίσης δίνονται πληροφορίες για τις στολές της εποχής. Το site φιλοδοξεί στο μέλλον να καλύψει και την περίοδο της αντίστασης κατά του κατακτητή αλλά και αυτή του εμφυλίου πολέμου.

www.tarrif.net 
Θα μπορούσε να θεωρηθεί η απόλυτη βάση δεδομένων για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ότι όχημα και οπλομηχάνημα χρησιμοποιήθηκε από οποιοδήποτε κράτος, θα το βρήτε εδώ. Και όχι μόνο προφίλ ή/και σχέδιο αλλά και τεχνικά στοιχεία με απίστευτες λεπτομέρειες (πχ τι μεγεύθυνση είχε το σκοπευτικό του Sdkfz 231 8rad, πόσες ταχύτητες είχε το κιβώτιο του Type95 Ha-Go και τι διατρητική ικανότητα είχε το Breda35 στα 500m.)

www.winterwar.com 
Σελίδα με θέμα τον Talvisota δηλαδή τον Ρωσοφινλανδικό πόλεμο του 1939 ή  "Χειμερινό Πόλεμο". Άφθονες ιστορικές πληροφορίες για την ιστορία, τις τακτικές, τα όπλα και την διάταξη των αντιμαχόμενων δυνάμεων. Μερικά τμήματα υπό κατασκευή (5/2008).

 

 

Σαν σήμερα..

1986 : Το διαστημικό όχημα "Τσάλεντζερ" καταστρέφεται από έκρηξη στην κύρια δεξαμενή καυσίμων του 73 δευτερόλεπτα μετά την ακτόξευσή του από το διαστημικό κέντρο Κέννεντυ.


2003 : O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπούς, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να εισβάλλει στο Ιράκ, δηλώνει στην Γερουσία οτι ο Σαντάμ είχε αγοράσει "σημαντικές ποσότητες ουρανίου από την Νότιο Αφρική".


Εμφάνιση όλων

Επισκέπτες

Έχουμε 1 επισκέπτη online
Eπισκέπτες από τις 1/9/2008: 53160