ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
"Μην μελετάς απλά την Ιστορία. Ζήσε την!"
Σελίδες με ιστορικά θέματα

 

www.battlefield.ru 
Ρωσική ιστοσελίδα με θέμα τον "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο", με πολλές πληροφορίες για τεχνικά στοιχεία σχεδόν όλων των οχημάτων και όπλων του - τότε - Σοβιετικού Στρατού. Επίσης χάρτες και περιγραφές μαχών, συνεντεύξεις από παλαιούς πολεμιστές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Δυστυχώς ένα μέρος του site είναι μόνο στά Ρωσικά.

www.o5m6.de 
Iστοσελίδα με τίτλο "Engines of the Red Army in WW2", που παρουσιάζει τόσο ιστορικό όσο και μοντελιστικό ενδιαφέρον. Παρουσιάζονται όλα τα οχήματα - από τις μοτοσυκλέττες Harley Davidson μέχρι τα βαρέα άρματα IS3 - που χρησιμοποιήθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό στον Β' ΠΠ. Πάνω από 1.000 (!!) καταπληκτικά προφίλ οχημάτων, αλλά και πολλές άλλες ιστορικές πληροφορίες.

www.ww2greece.wargaming.info 
Iστοσελίδα από τους John Moher και Δημήτρη Χριστοδούλου. Το θέμα του είναι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξετάζονται η οργάνωση και των τριών Κλάδων και παρέχονται ιστορικά στοιχεία για τον πόλεμο στην Β. Ήπειρο,  Γιουγκοσλαυία και Κρήτη. Επίσης δίνονται πληροφορίες για τις στολές της εποχής. Το site φιλοδοξεί στο μέλλον να καλύψει και την περίοδο της αντίστασης κατά του κατακτητή αλλά και αυτή του εμφυλίου πολέμου.

www.tarrif.net 
Θα μπορούσε να θεωρηθεί η απόλυτη βάση δεδομένων για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ότι όχημα και οπλομηχάνημα χρησιμοποιήθηκε από οποιοδήποτε κράτος, θα το βρήτε εδώ. Και όχι μόνο προφίλ ή/και σχέδιο αλλά και τεχνικά στοιχεία με απίστευτες λεπτομέρειες (πχ τι μεγεύθυνση είχε το σκοπευτικό του Sdkfz 231 8rad, πόσες ταχύτητες είχε το κιβώτιο του Type95 Ha-Go και τι διατρητική ικανότητα είχε το Breda35 στα 500m.)

www.winterwar.com 
Σελίδα με θέμα τον Talvisota δηλαδή τον Ρωσοφινλανδικό πόλεμο του 1939 ή  "Χειμερινό Πόλεμο". Άφθονες ιστορικές πληροφορίες για την ιστορία, τις τακτικές, τα όπλα και την διάταξη των αντιμαχόμενων δυνάμεων. Μερικά τμήματα υπό κατασκευή (5/2008).

 

 

Σαν σήμερα..

1904 : Με τον αποκλεισμό του Πόρτ Άρθουρ στην Μαντζουρία από την Τρίτη Στρατιά του στρατηγού Νόγκι αρχίζει ουσιαστικά η πολιορκία του στρατηγικού αυτού λιμένος, επίκεντρου του Ρωσσο-Ιαπωνικού πολέμου του 1904, πολιορκία η οποία έληξε στις 2 Ιανουαρίου 1905 με την παράδοσή του στους Ιάπωνες και τους στοίχισε 58.000 νεκρούς και τραυματίες και συνολικά με τα θύματα των επιδημιών 91.000 άνδρες. 22.500 μάχιμοι Ρώσσοι παραδόθηκαν μαζί με άλλους 15.000 τραυματίες και ασθενείς από την αρχική φρουρά των 50.000 στρατιωτών και ναυτών.


1913 : Το αντιτορπιλικό "Δόξα" και τα ανιχνευτικά "Πάνθηρ" και "Ιέραξ" εισπλέουν στο λιμάνι της Καβάλας και άγημα από το "Δόξα" αποβιβάζεται και απελευθερώνει την πόλη υπό τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις των κατοίκων.


Εμφάνιση όλων

Επισκέπτες


Eπισκέπτες από τις 1/9/2008: 21598