ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
"Μην μελετάς απλά την Ιστορία. Ζήσε την!"
Ο ΕΣΦΙΠΣ στην Καβάλα PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Sotiris Christodoulou   
30.04.13
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ (15-17 Μαρτίου 2013)

Ο σύλλογός μας μετείχε στην έκθεση παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας που διωργανώθηκε από τον σύλλογο "ΩΡΙΩΝ" της Καβάλας στις 15, 16 και 17 Μαρτίου. Παρουσιάσθηκε η μάχη των Φιλίππων με φιγούρες 15mm και κανόνες DBA, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού. 
Το όμορφο ανακαινισμένο κτίριο της Δημοτικής Καπναποθήκης όπου έγινε η έκθεση. Παρά το δριμύτατο κρύο (το Σάββατο χιόνιζε !) έγιναν και κάποιες υπαίθριες δραστηριότητες.
Στην τρίτη φωτό, οι δύο μεγάλοι Ρωμαϊκοί στρατοί των εκδικητών του Καίσαρα Οκταβιανού Αυγούστου (λέγε με Νίκο Δαλαμπύρα) και Μάρκου Αντωνίου (Δημήτρης Αλεξίου) έχουν παραταχθεί στην πεδιάδα των Φιλίππων, ενώ οι "Απελευθερωτές" Μάρκος Ιούνιος Βρούττος (Ανδροκλής Γιάτσογλου) και Γάϊος Κάσσιος Λογγίνος (Θανάσης Τσιλιγγούδης) αφνιδιασμένοι παραμένουν στην ασφάλεια των τειχών... Οι στρατηγοί είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι και επιδεικνύουν το αθλητικό τους πνεύμα ποζάροντας για τους πολεμικούς ανταποκριτές της εποχής.Εκτός από το wargaming event που παρουσιάσαμε, υπήρχαν και πολλές άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες στον χώρο της εκθέσεως.

Οι αντίπαλοι σε πλήρη ανάπτυξη και οι τελευταίες ρυθμίσεις από τον Νίκο, παρουσία εκπροσώπων του ωραίου φύλου.
Η μάχη άρχισε και ο υπερκερωτικός ελιγμός του Οκταβιανού μέσα από τα έλη πέτυχε. Όμως το ελαφρύ ρωμαϊκό πεζικό και οι Γαλάτες του υποφέρουν κάτω από τις ρομφαίες των Θρακών του Θανάση ... συγγνώμη του Κάσσιου. Παρ' όλες τις μεγάλες απώλειες όμως καταφέρνουν να προχωρήσουν αργά αλλά σταθερά. Την ίδια ώρα οι δεκα οκτώ λεγεώνες (!!) συγκρούονται στο κέντρο της πεδιάδας.Ο Οκταβιανός αναπέμπει ευχαριστήρια δέηση στον Δία για το καλό του ζάρι ...... και ένα φωτορεπορτάζ από την μάχη. Οι εξαιρετικές φιγούρες του Σάββα Ιωσηφίδη (Ρωμαίοι) και του Ανδροκλή Γιάτσογλου (Γαλάτες και Θράκες) ξεχωρίζουν.

Τελευταία ανανέωση ( 01.05.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σαν σήμερα..

1822 : O Κορσικανής καταγωγής φιλέλληνας Συνταγματάρχης Βαλέστ αποβιβάζεται επικεφαλής τμήματος φιλελλήνων στο Λουτρό Σφακίων με σκοπό την οργάνωση και ενίσχυση του Κρητικού αγώνα.


1833 : Περίπου 7.000 άοπλοι Κρήτες συγκεντρώνονται ειρηνικά στο χωριό Μουρνιές Χανίων και με ψήφισμά τους ζητούν αυτονομία της μεγαλονήσου. Ο στρατιωτικός διοικητής της Κρήτης Μουσταφά Πασάς συλλαμβάνει και απαγχονίζει 50 από αυτούς.


Εμφάνιση όλων

Επισκέπτες


Eπισκέπτες από τις 1/9/2008: 26370