ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
"Μην μελετάς απλά την Ιστορία. Ζήσε την!"
11η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Sotiris Christodoulou   
01.12.14

Σε πείσμα των καιρών, εμείς εξακολουθούμε να παίζουμε με τα στρατιωτάκια μας! Μιά νέα και βελτιωμένη Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής, η 11η στη σειρά, άνοιξε τις πύλες της στις 20 Νοεμβρίου, και μαζύ με την ομογάλακτη πλέον έκθεση των κόμικ είχε μεγάλη επιτυχία καθώς οι Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν μαζικά τους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, δημιουργώντας κατά περιόδους και το αδιαχώρητο ...

Τιμώντας την συμμετοχή της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, και ιδιαίτερα την πόλη της Θεσσαλονίκης που ήταν το στρατηγικό κέντρο της Στρατιάς της Ανατολής (Armee de l' Orient) της Αντάντ την περίοδο 1915-18, o σύλλογός μας οργάνωσε παιχνίδι συμμετοχής με θέμα το Μακεδονικό Μέτωπο με παράλληλη προβολή αρχειακού υλικού από την Θεσσαλονίκη την περίοδο αυτή.

Ένα πολύ κεντρικό και σημαντικό θέμα της έκθεσης ήταν το τουρνουά Game of Thrones που διοργανώθηκε και εκτελέστηκε κάτω από την εμπνευσμένη ηγεσία και το δημιουργικό χέρι του Ανδροκλή - αλλά και με την στιβαρή διαιτησία της Διδώς και της Χριστίνας - με τρομερή επιτυχία και με κορωνίδα την απονομή των επάθλων από τον σχεδιαστή της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς, Will Simpson, που ήταν φιλοξενούμενος της εκθέσεως.

Το παιχνίδι που οργανώθηκε και είχε θέμα την επίθεση των Γαλλικών μονάδων βόρεια της Φλώρινας προς την κατεύθυνση του Μοναστηρίου το 1916. Κατασκευή τερραίν Νίκος Δαλαμπύρας και Δημήτρης Γκαγκάνης. Φιγούρες (ποιός άλλος;) Ανδροκλής Γιάτσογλου. Game master Σωτήρης Χριστοδούλου.Το τουρνουά Game of Thrones που οργανώθηκε από τον Νίκο και τον Ανδροκλή, άξια τέκνα του ΕΣΦΙΠΣ, είχε μεγάλη επιτυχία. Όπως είπαμε προσκεκλημένος του Fair ήταν ο Will Simpson, ο οποίος και έδωσε τα αθλοθετημένα βραβεία στους νικητές. Στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Αλεξίου, του οποίου το βαρύτιμο κύπελλο θα κοσμήσει το Hall of Fame στο εντευκτήριο του συλλόγου μας...
Πολλοί πάντως είχαν την προσοχή τους στραμένη περισσότερο στους διαιτητές παρά στο παιχνίδι ....


 
Και η μεγάλη στιγμή της απονομής των επάθλων. Ο Will φανηκε να το διασκεδάζει πολύ πάντως ....


Τελευταία ανανέωση ( 03.02.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σαν σήμερα..

1878 : (3/3/1878) Υπογράφεται στο προάστιο Άγιος Στέφανος της Κωνσταντινουπόλεως η ομώνυμη συνθήκη (Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου), σύμφωνα με την οποία δημιουργείται η Μεγάλη Βουλγαρία σαν ανεξάρτητη Ηγεμονία φόρου υποτελής στην Υψηλή Πύλη, με προσάρτηση σ' αυτήν ολόκληρης σχεδόν της Μακεδονίας και Δυτικής Θράκης καθώς και μικρών περιοχών της Σερβίας. Η Συνθήκη αυτή που ανέτρεπε άρδην την ισορροπία δυνάμεων στην χερσόνησο του Αίμου και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υπολοίπων Μεγάλων Δυνάμεων αναθεωρήθηκε με την Συμφωνία του Λονδίνου (30/5/1878) και στην συνέχεια με το Συνέδριο του Βερολίνου (13/7/1878).


1878 : Επαναστατικό σώμα από 500 άνδρες υπό τον Λοχαγό Πεζικού Δουμπιώτη Κοσμά, απόβιβάζεται στην παραλία Λιτοχώρου Κατερίνης και κινητοποιεί ολοκληρη την περιοχή Ολύμπου - Πιερίων με την βοήθεια του Επισκόπου Κίτρους Νικολάου - που ύψωσε την επαναστατική σημαία στον Κολινδρό - και τους οπλαρχηγούς Βαγγέλη Χοστέβα και Παναγιώτη Καλογήρου. Στο Λιτόχωρο σχηματίσθηκε "Προσωρινή Κυβέρνηση της Μακεδονίας" με Πρόεδρο τον ιατρό Ευάγγελο Καραβάγγο.


Εμφάνιση όλων

Επισκέπτες


Eπισκέπτες από τις 1/9/2008: 22791